Net Specific

Mattes Emilys video youtube
Del

Om værket: Emily's Video (2012)

Til Net.Specific udstillingen Communication Paths / Kommunikations stier har kunstgruppen 0100101110101101.ORG skabt værket Emily’s Video. Værket er resultatet af en ‘viral’ proces, hvor en video distribueres og spredes via rygter på nettet. Ifølge rygtet er der tale om en ret ekstrem video, der distribueres af en person ved navn Emily. I kølvandet på denne video er der optaget en række såkaldte ‘reaktions-videoer’, der vidner om, at videoen eksisterer.

Reaktions-videoen er et fænomen, der knytter sig til videoer overført til nettet, som kun få (eller ingen) egentligt har set. Det får brugerne til selv at lave videoer, der viser reaktioner knyttet til den specifikke video.

0100101110101101.ORG har indfanget essensen af, hvad det vil sige at lave et ‘internet-meme’, dvs. noget der cirkulerer rundt og spredes, indtil det får en mytisk status på nettet. Denne slags videoer stiller også spørgsmålstegn ved, om originalen egentlig eksisterer, da den sjældent er til at finde. Værket tager også udgangspunkt i, at de fleste brugere på nettet er gået fra at være forbrugere til at være producenter, der selv skaber deres indhold, ligesom de kommenterer på det indhold, der allerede er derude.

Værket ser således kommunikation som et overordnet begreb. Det knytter sig til de elementer, som nettet er skabt af og som nettets brugere bidrager til. Her i form af en video, der kan distribueres og anspore skabelsen af nye videoer. Værket udvikler sig derfor som et resultat af den sociale tankegang på nettet.