Net Specific

Transgression screen 1
Del

Om værket: Transgression (2012)

Til Net.Specific udstillingen Communication Paths / Kommunikations stier har Wunderling og Bosch skabt værket Transgression. Værket er en rumlig forskydning, der knytter et fysisk rum sammen med en webside på internettet.

Med værket Transgression ønsker kunstnerne at kommentere på det at lave netbaseret kunst og blive udstillet i en museal ramme. Derfor har værket en fysisk markør på Museet for Samtidskunst i form af en computer med skærm, hvor et webcam optager rummet og det der vises på computerskærmen på museet. Kameraets optagelser bliver vist direkte på nettet på den tilknyttede webside. På skærmen på museet kan man se det brugerskabte indhold, som er overført via websiden.

Modsat Facebooks velkendte ’like’ knap, hvor man tilkendegiver, at man kan lide noget, har man i Transgression kun mulighed for at ’dislike’ – ikke kunne lide – hvilket giver en kritisk tilgang til det brugerskabte indhold. Denne handling kan i sig selv også være en kommentar til kunstinstitutionens inklusion / eksklusion af indhold. Værket giver også et billede af, hvordan digitalt materiale er forgængeligt og kan fjernes med et enkelt klik.

Transgression bruger kommunikation i form af brugerskabt materiale på nettet, der knytter an til dialog om, hvad brugerne kan lide – og i dette tilfælde, ikke lide. Transgression har således fokus på censur og smagsdommeri på nettet. Værket introducerer også brugerskabt ucensureret materiale i et musealt rum gennem skærmen placeret på Museet for Samtidskunst.